Evropski Teden Mobilnosti - Trajnostno povezani

Dragi starši,
začenja se Evropski Teden Mobilnosti, ki bo letos trajal od petka 16. 9. do četrtka 22. 9. 2022. Enkrat na leto združimo moči in na glas pozovemo k spremembi potovalnih navad.
Letos pod sloganom: Trajnostno povezani.

V Vrtcu Mladi rod se z navdušenjem pripravljamo nanj. Za vas in za vaše male junake bomo izvedli naslednje aktivnosti, ki so prepletene tudi z letošnjo rdečo nitjo vrtca Vrtimo kolo časa. Pred vsemi petimi
...

Pismo ravnatelja ob začetku šolskega leta

Spoštovani starši.
 
Življenje v vrtcu se nikoli ne ustavi. Obračamo nov list v naši slikanici. Polni optimizma in energije začenjamo novo šolsko leto 2022/23. Nekateri otroci so se že vrnili s počitnic in se zaigrali s prijatelji, ki so jih močno pogrešali, nekateri se še bodo.
Toplo in s široko razprtimi rokami sprejemamo medse otroke, ki prvič vstopajo v vrtec. Pred njimi je obdobje spoznavanja novih prijateljev, grajenja zaupanja z odraslimi in privajanja na nove prostore.
V Vrtcu Mladi rod je vse nared za vaše otroke. Čaka jih topel objem skrbnih vzgojiteljic in vzgojiteljev, ki so pripravili vzpodbudno in varno okolje v katerem se
...

Velo - city

Naš vrtec se je odzval vabilu MOL, da sodelujemo na največjem mednarodnem kolesarskem srečanju Velo-city. V okviru kongresa poleg bogatega konferenčnega programskega dela, na katerem so različni strokovnjaki predstavili projekte, ukrepe, dejavnosti in izkušnje na področju kolesarjenja in širše, so bili načrtovani tudi drugi spremljevalni dogodki. Med njimi sta bila množična kolesarska parada po mestu in ulični kolesarski festival z naslovom "Kolesari – spremembo ustvari", kar je bila glavna tema kongresa Velo-city 2022 Ljubljana.

Naše dejavnosti smo pokazali znotraj programa

...

RAZVOJNI PROJEKT OBJEM V VRTCU MLADI ROD

 Razvoj zgodnje pismenosti malčkov in otrok, ki jih uvrščamo v jezikovno ranljivo skupino, predstavlja velik izziv za naše strokovno delo, zato smo člani PT OBJEM vodstvu vrtca predlagali, da soočanje s temi izzivi, postane naša prednostna naloga vrtca. Naš predlog je bil sprejet in zelo nas veseli dejstvo, da je bila rdeča nit letošnjega šolskega leta tema JEZIKOVNO RANLJIVE SKUPINE, ki smo jo povezovali s temo HRANA, vse skupaj pa naslovili s sloganom JEM, GOVORIM, KJERKOLI ŽIVIM.
Tudi v tem šolskem letu smo razmišljali, kako bi v največji možni meri z različnimi pristopi, predvsem pa z zunanjim (fizičnim) spodbudnim in bogatim učnim okoljem, omogočili mirne kotičke, kjer
...