Dobro jutro,

Še ena noč je minila in mi počasi pakiramo stvari za vrnitev v Ljubljano. Na Debelem Rtiču nas čaka še zajtrk, malica in kosilo ter avtobus. v vmesnem času se bomo igrali na plaži, pojedli še kakšen sladoled in se ob predvidenem času vrnili v Ljubljano.

Čakajte nas ob 16.uri na parkirišču P+R Stožice :).

Vaši Lignji, Lubenice, Nemoti, Bolhe, Ure, Mavrice, Korale, Delfini in Alge z vzgojiteljicami in vzgojiteljem :).

Pozdravljeni,

kako že pravijo … vse, kar je luštno, hitro mine. Po zajtrku nas je Polonca popeljala v Čarobni gozdiček. Odraslim je vstop prepovedan – le zakaj?

Popoldan smo s pomočjo zemljevida, ki so nam ga pustili gusarji, odkrili pravi gusarski zaklad – bonbončke. Tekom dneva smo se igrali ob vodi, špricali, šli na igrišče, sprehod, sladoled …tudi na vas, starše, smo danes mislili in vam poslali razglednico.

Po večerji smo imeli le še toliko časa, da smo se stuširali in pripravili na kino večer. Risanke je konec in Rakovica se je ovila v tišino. Otroci že sladko spijo in se jutrišnjega odhoda domov že veselijo.

Vaši Lignji, Lubenice, Nemoti, Bolhe, Ure, Mavrice, Korale, Delfini in Alge z vzgojiteljicami in vzgojiteljem :).

Debeli Rtič, 2. 6. 2021

Dobro jutro,

Noč je minila “pre”hitro in … a veste tisto, ko si tako utrujen od zraka, morja, žuranja … se zvečet uležeš v posteljo in zjutraj zbudiš v enaki pozi. Nekateri bi še spali, pa so kuharice rekle, da ne, ker moramo pojeszi zajtrk, da bomo imeli dovolj moči za celodnevno lumpanje.

Se oglasimo proti večeru.

Vaši Lignji, Lubenice, Nemoti, Bolhe, Ure, Mavrice, Korale, Delfini in Alge z vzgojiteljicami in vzgojiteljem :).

Debeli Rtič, 2. 6. 2021

Pozdravljeni,

po zajtrku je po nas prišel Miha in nas prijazno pospremil do policijskega kampa, kjer nas je čakala ladjica. Popeljala nas je na panoramsko vožnjo mimo obale in “naše” plaže. Med tem časom so se Korale igrale na plaži, zato smo si lahko pomahali.

Do kosila smo se igrali na igrišču, čofotali ob vodi, ustvarjali, …

Po kosilu smo se odpravili na plažo in tam ostali skoraj do večerje. No pred večerjo smo si seveda privoščili sladki predah in naredili nekaj fotografij. Za večerjo so nam kuharice skuhale makarone in naredile zeleno solato z zeljem.

Ko smo se uredili in oblekli pižame, pa smo bili pripravljeni za ples (ki smo ga mimogrede komaj čakali) … Utrujeni od celega dneva in še polni vtisov smo (dobesedno) padli v posteljo in v sekundi zaspali.

Se oglasimo zopet jutri.

Vaši Lignji, Lubenice, Nemoti, Bolhe, Ure, Mavrice; Korale, Delfini in Alge z vzgojiteljicami in vzgojiteljem :).

Debeli Rtič, 1. 6. 2021

Dobro jutro mamice in očki, dobro jutro otroci,

noč je minila prehitro in brez posebnosti (če odmislimo nočnega sprehajalca, ki je po vrnitvi iz stranišča odšel v drugo sobo spat – če so pa vse sobe enake :)).

Pravkar potekajo priprave na zajtrk. Po zajtrku pa juuhhuu … Barčica po morju plava … gremo na panaromsko vožnjo.

Uživajte. Se javimo zvečer.

Lignji, Lubenice, Nemoti, Bolhe, Ure, Mavrice; Korale, Delfini, Alge z vzgojiteljicami in vzgojiteljem :).

Debeli Rtič, 1. 6. 2021

Drage mamice, očki in vsi ostali,

na Debelem Rtiču je noč in mi že mirno spimo … Dan je bil poln doživetij, začel pa se je zelo zgodaj. Po odhodu iz Ljubljane smo se najprej ustavili na počivališču Risnik – po težkem delu, se prileže okrepčilna malica :).

Nekaj po 10. uri smo prispeli na cilj; odložili stvari in odšli na potep. Po namestitvi v domu smo odšli na kosilo kjer so kuharice za nas pripravile odlično kosilo – govejo juho, purana v smetanovi omaki, riž, solato in sladico. Ob 16. uri pa je po nas prišla Polonca in nas odpeljala na izlet do Resslovega gaja. Seveda smo po naporni hoji spet potrebovali malico. Ko smo se vrnili v dom nas je že čakala večerja – hrenovke in krompir.

Do poznih večernih ur smo se igrali na igiršču, opazovali sončni zahod, se sprehajali ob obali in žogali …

Toliko za nocoj. Vaši Lignji, Lubenice, Nemoti, Bolhe, Ure, Mavrice; Korale, Delfini, Alge z vzgojiteljicami in vzgojiteljem :).

Nočko.

Dobro jutro sonce in oblaki,

Naša noč je bila mirna, ob vsem dogajanju čez dan, smo popadali v postelje in zaspali kot bi trenil. Kovčke smo tudi skoraj vse pripravili, zajtrk pojedli, sedaj nas čaka še en pester dan, predvsem pa se zeloooo veselimo, da se danes ob 16.00 vidimo v Ljubljani.
Pripravite se, mamice in očki, ker vas bomo moooočno objeli.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz kmetije in tudi vzgojiteljice Anja, Tjaša, Saška, Darja, Laura, Urša in Katja

Četena Ravan, 14. 5. 2021

Drage mamice, očki in vsi ostali

Sicer ne vemo, če je deževalo v Ljubljani, lahko pa vam povemo, da tukaj danes ni padla niti ena kaplja dežja.
Tako nam je uspelo narediti ”ta daljšo” pot na Stari vrh. Veliko smo hodili in ob poti veliko novega spoznali. Najbolj so nas zanimali deževniki ob poti. V koči na vrhu smo si privoščili malico, nato pa smo odšli nazaj skozi čaroben gozdiček, kjer živijo živali, vendar niso čisto prave. Po gozdu smo iskali lesene zverinice in našli vse: lisico, srno, medveda, jazbeca, sovi in zajca.
Pohod nas je čisto malo utrudil, zato smo bili po kosilu že kot prerojeni. Po krajšem igralnem počitku smo odšli pokosit in pograbit svežo travo, katero smo s traktorjem odpeljali h kravam. Kako so mukale od veselja, ko so nas slišale prihajati. Najraje od vsega imajo svežo hrano. Janez nam je povedal, da pa sveže trave ne smemo dajati teličkom, ker jih potem boli trebušček.
Med vožnjo na traktorju smo opazovali kako v dolini dežuje.
Izkoristili smo lepo vreme in se zaigrali na pravem kmetija – lunapark igrišču. Nato je zopet sledilo delo in sicer smo šli pomolsti kravo.
V jedilnici pa nam je gospa Milena pokazala kako se speče kruh in zraven še vse stare pripomočke za peko kruha v krušni peči z zelo nenavadnimi imeni. Zapomnili smo si, da se eden od njih imenuje lopar, vendar ni za tenis.
Po večerji so nam vzgojiteljice obljubile pidžama party. Upamo, da bomo od razburjenja lahko zaspali, saj se jutri odpravljamo domov. Komaj čakamo, da se vidimo, saj vam imamo toooooliko za povedati.

Lahko noč drage mamice in očki, vaši otroci iz kmetije vam pošiljamo 100 objemčkov in poljubčkov in lepe sanje. Mi bomo prav gotovo veliko sanjali.
Lep pozdrav tudi od vzgojiteljic Laure, Darje, Katje, Urše, Anje, Tjaše in Saške

Četena Ravan, 13.5.2021

Dobro jutro svež zrak, oblaki in ptičje petje

Noč je minila mirno. Vzgojiteljice nam niso nič nagajale, tako da smo lahko spali v miru.

Sedaj se pripravljamo na zajtrk s sveže pečenim domačim kruhom, nato pa upamo na oblake brez dežja, da bomo šli na pohod na Stari vrh.

Nas čaka še en dan poln dogodivščin, se vam oglasimo zvečer.

Vaši otroci in vzgojiteljice.

Četena Ravan, 13.5.2021

Pozdravljeni!

Ko že izgleda, da bo dan deževen in ga bomo preživeli notri, se na kmetiji zgodi čarovnija in vreme začne sodelovati z nami.
Res da nam družbe niso delale čebelice na paši, ptičje petje, sonce in veter, smo se pa zato takoj po prihodu seznanili s čebelarjema – našima gostiteljema Markom in Janezom, čebelami v panju in z vsem kar te male pridne delavke delajo. Obiskali smo še lovca v njegovi lovski sobi. Pokazal nam je gozdne živali in nam povedal, kako lahko skrbimo za njih. Ter kako za njih skrbijo lovci.
Izkoristili smo tudi igrišče in peskovnik, seveda pa smo bili malo mokri.
Janez nam je popoldne pripeljal kobilo Lili, katero smo jahali, nato pa smo obiskali hlev ter krave in čisto nove teličke. Nahranili smo živali in pestovali kokoške.
Po slastni večerji, smo odšli na travnik in zakurili kres. Janez nam je povedal vse o ognju in kako s prstom ugotovimo iz katere smeri piha ogenj. Ker se je vreme razjasnilo in smo imeli veliko energije po palačinkah, smo priredili pravo ognjeno rajalno zabavo. Najlepše je teči po mehki travi, če padeš te nič ne boli.

Sedaj pa se pripravljamo na spanje. Prvi dan kmetije je bil čudovit. Vi, drage mamice, očki, sestrice, bratci in vsi ostali, ki boste danes spali brez nas, ne bodite preveč žalostni, jutri se že oglasimo z novimi dogodivščinami.

Lahko noč, eno bolho za pomoč in tisoč poljubčkov vam pošiljamo vaši otroci.
Lepo pa vas pozdravljajo tudi vzgojiteljice Darja, Laura, Anja, Tjaša, Katja, Urša in Saška

Četena Ravan, 12. 5. 2021

Dobro mokro jutro

Ponoči smo poslušali škrabljanje dežja, sedaj bo pa verjetno treba it skakat po lužah.

Najprej še pripravimo kovčke in gremo poslušat lovca, nam bo povedal vse o čuvanju živali in gozda.

Potem pa upamo, da ne bo deževalo in da bomo šli iskat škratke…tu jih menda živi zelo veliko.

Ob 16.00 se pa viiiidiiiimooooo, komaj čakamo, juhej!

Pozdravljamo vas vaši otroci in vzgojiteljice Bojana, Tadeja, Petra, Teja, Mateja, Lucija in Saška

Četena Ravan, 12. 5. 2021

Drage mamice, očki, sestrice, bratci in vsi ostali

Mi se imamo SUPER! Skoraj smo že začeli razmišljati, da bi tukaj ostali do četrtka, vendar vam imamo toooooliko za povedati, da bo res boljše, če pridemo domov že jutri.

Danes smo se odpravili na čarobni pohod na Stari vrh. Zakaj čarobni? No, videli smo srno, medveda, zajca, lisico…. Nam ne verjamete? Res smo jih videli, samo niso bili čisto pravi, zato pa je bil pohod čarobni. Opazovali smo tudi zasnežene hribe v daljavi in videli, da v koči prodajajo sladoled in da bi bilo prav fino, če bi šli lahko enkrat na tak izlet z vami mamice in očki.
Nas noge niso prav nič bolele, smo bili pa kar utrujeni. Ampak ne toliko, da se ne bi mogli po vrnitvi še igrati na igrišču.
Po kosilu smo si le malo odpočili v sobah, nato nas je čakalo mesenje testa, saj smo dali v krušno peč svoje hlebčke kruha. Če ne bomo preveč lačni, bomo še malo kruha prinesli domov.
Popoldne nas je Janez odpeljal gledat čebele, opazovali smo jih skozi steklo. Prav veliko jih je na kupu. Sedaj oprašujejo jablane, ki lepo cvetijo okoli hiše.
Nato so nas klicale krave, nahranili smo jih in pomozli ter pogledali kaj počnejo kokoške. Kokoške smo tudi pestovali, krave so na žalost malo prevelike.

Danes zvečer ne bomo kurili kresa, zato pa bomo šli po večerji ven s svetilkami. Naredili si bomo svetlobno zabavo na travniku.
Po zabavi se bomo stuširali in hop v postelje, upamo da nam danes koutrčki ne bodo pobegnili.
Jutri pred odhodom imamo še toliko dela, da moramo biti res spočiti.

Pošiljamo vam en velik koš objemov in poljubčkov,
Vaši otroci iz vrtca na kmetiji.
Pozdravljajo vas tudi vse vzgojiteljice in vsi, ki skrbijo za nas na kmetiji.

Četena Ravan, 11. 5. 2021

Dobro jutro sonce, kravice, prijatelji in mmmmm okusen zajtrk. 

Noč je minila mirno, spali smo odlično, nekateri pa tudi veliko sanjali. Samo kutrčki so nam celo noč nagajali in so bežali od nas, vzgojiteljice so jih pa lovile po sobah in nas pokrivale.

Sedaj si umijemo zobe, se malo poigramo in oddidemo na lep sončen pohod na Stari vrh. Mogoče bomo videli veverico, šojo in kakšno miško.

Lepo vas pozdravljamo,

Otroci in Teja, Bojana, Tadeja, Petra, Mateja, Lucija in Saška

Četena Ravan, 11. 5. 2021

Pozdravljeni!

Danes smo ujeli krasno pomladno vreme na kmetijah Tavčar in Ožbet na Četeni Ravni.
Cel dan so nam družbo delale čebelice na paši, ptičje petje, sonce in veter.
Takoj po prihodu z avtobusom smo se najedli in naigrali na velikem zelenem ”kmetija parku” – igrišču.
Nato sta prišla kmeta Janez in Marko s katerima smo sadili krompir, nahranili živali v hlevu, občudovali koze, pograbili travo, se peljali na traktorju.
Komaj smo imeli čas za kosilo in kratek počitek. Nekateri smo bili tako utrujeni, da smo kar zaspali. Nato smo opazovali kokoške, se še malo igrali na igralih, igrali nogomet, občudovali čudovite razglede v dolini, nabirali rože, jahali kobilo Lili, ga. Milena pa nam je pokazala kako se v krušni peči speče kruh.
Po slastni palačinkasti večerji smo odšli na travnik, kjer smo Janezu in Marku pomagali zakuriti kres. Občudovali smo dim in podobe, ki so švigale iz ognja.
Sedaj smo si umili zobe in se stuširali, beremo vašo pošto, ki ste nam jo drage mamice in očki, poslali na kmetijo. Takooooo smo je veseli in komaj čakamo, da bomo jutri prebrali novo. Še dobro, da ima poštar motor, saj bi peš zelo težko nesel toliko pisem tako visoko v hribe.
Vzgojiteljice nam bodo prebrale še kakšno pravljico za lahko noč, mi pa bomo sanjali o tisoč in enem dogodku tega dne.
Jutri nas po zajtrku čaka pohod na Stari vrh, zato moramo biti spočiti.

Pošiljamo vam en koš poljubčkov in nekaj fotografij, da si boste lažje predstavljali naše današnje dogodivščine.

Pozdrave vam pošiljamo otroci na kmetiji ter vzgojiteljice Mateja, Lucija, Teja, Bojana, Tadeja, Petra in Saška

Četena Ravan, 10. 5. 2021

Dobro jutro,

naš čas na Četerni Ravni se počasi izteka. Jutro se je zaradi utrujenosti pričelo nekoliko kasneje. Po zajtrku smo spakirali stvari (upamo, da smo spakirali vse), umili roke, naredili čopke (samo punce) in šli v kuhinjo, kjer smo zamesili in dali vzhajati naš kruh. Imamo že tisoč in eno idejo kaj bomo (namazali na naš kruhek) jedli za večerjo ;).

Toliko od nas. vidimo se ob 16.uri na dogovorjenem mestu. Čakajte nas!

Vaši sončki s ŠTENMJUB

Pozdravljeni,

dan smo kljub slabemu vremenu preživeli zelo aktivno. Obiskali smo čebelice, spoznali dve novi besedi – greblja in burkle, se peljali s traktorjem, šli na sprehod po okolici, se igrali na igrišču, mesili kruh, … se stuširali in za piko na i odšli na pijama party :).

Pozabili smo napisati, da smo obiskali kozice in spoznavali zelišča.

Toliko za danes. Nimamo več časa, ker se nam mudi spat :).

Javimo vam se še enkrat zjutri, popoldan ob 16.uri pa se vidimo na parkirišču. Vaši sončki s ŠTENMJUB.

Nočko!

Dobro jutro,

Na Četeni Ravni se je jutro pričelo že ob 6. uri. Noč je minila mirno in brez posebnosti. Jutro pa nas je presenetilo z nizkimi temperaturami in snegom.

Kljub temu nas danes še ne bo domov … se slišimo zvečer.

Vaši sončki s … ŠTEUMNJB

Pozdravljeni vsi, ki nestrpno čakate novice iz kmetije … Pošiljamo vam nekaj slikovnega gradiva, da si boste lažje predstavljali kaj počnemo in koliko dela imamo. Obiskali smo kravice, zajčke in kokoši, pokosili travo, nahranili živali, jedli, jedli in še enkrat jedli … se igrali, peljali s traktorjem, bili na obisku pri lovcu in še in še in še. Vzgojiteljice smo do te mere utrudili, da so vse že zaspale, mi pa žuramo :).

Oglasimo se zopet jutri.
Lahko noč in eno bolho za pomoč. Vaši sončki z Jeleno, Matejo, Uršo, Nino, Špelo, Tatjano, Elmiro in Branko.

M … i srečno smo na cilj prispeli,
L … ahkoten sprehod po okolici imeli.
A … na nas več ni padal dež,
D … elno sonce je sijalo,
I … n nas s sončnimi žarki na kosilo popeljalo.

R …azlične živali spoznali,
O … b kresnem ognju zaplesali,
D … an tako lepo končali.

N … ovo jutro nas je prebudilo,
A … ktivnosti nove nam je ponudilo.

K … malu zjutraj smo se na Stari vrh povzpeli,
M … alico z razgledom na vrhu mi imeli.
E … na, dve, tri, športno dopoldne je minilo,
T … estenin bilo je obilo, da želodčke nam je pomirilo.
I … menitna vožnja z vozem, nam dan je popestrila,
J … anezova krava, nam molžo je pustila,
I … z katere nam Milena, je odlično večerjo naredila.

Lahko noč 😉

Pozdravljeni vsi, ki nestrpno čakate novice iz Četene Ravni …