Sreda 6. 2. 2019

Hoooruk v nov dan. Otroci so se že privadili na nov ritem in osvojili vse vrline oblačenja, slačenja, skokov v kombinezone in pancerje.
Vsak dan podobne akcije kot prvi dan, le otroci se menjajo v skupinah pri osvajanju novih smučarskih veščin.

Prva skupina (17 otrok) je danes že v dopoldanskem času odšlo na sidra in zahtevnejšo progo. Druga skupina trinajstih otrok je odšla na trak, tretja skupina otrok je še ostala na baby liftu in se urila v spretnostih pluženja in ustavljanja.

Veliko spodbudnih vzklikov spremljevalcev, učenja, prikazovanja, posnemanja, navdušenih izrazov otrok, veselja, ko jim je uspelo in seveda tudi obstanek “na riti” in “… jaz imam rad pavzo, veš.”

Pošto smo prebirali že pred večerjo, ker nas je pred spanjem čakal še nočni sprehod.
Topla oblačila, kape, nočne lučke in z mešanimi občutki v mrzlo noč. Veselje pomešano s strahom. Ko smo prišli do roba, smo se ustavili, ugasnili lučke in opazovali na stotine zvezd na temnem nebu. Pot smo nadaljevali proti robu gozda. Z lučkami obsijan sneg se je svetlikal kot bi ga nočna vila posula z diamanti – tako smo napletali zgodbico, da smo premagovali strah, ki se je prikradel nekam blizu. Počepnili smo in utihnili ter napeto poslušali, kaj bomo slišali. Nič. Le ena sama tišina. “A gremo nazaj?” je zašepetal otrok v bližini.

Z močnimi doživetji smo se danes potopili v zaslužen spanec.
Pojdite kdaj z otroki na sprehod v temno noč čarati skrivnostne občutke.

Smuk v posteljo in v dom se je prikradla vila Tišina.

Otroci vam pošiljajo snežne diamante, ki jih je izgubila gozdna nočna vila.