Torek 28. 1. 2020

Pogumno smo že zagrizli v prve smučarske korake. Najprej so otroci pokazali svoje znanje smučarskemu učitelju. Glede na znanje smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina se na poligonu za učenje trudi samostojno narediti prve zavoje. Smuči kar ne ubogajo in ne gredo v položaj črke A, ampak otroška trma je dobrodošla in otroci so zelo veseli, ko jim uspe plužiti in se ustaviti. Otroci napredujejo in pridobivajo veselje do smučanja, kar je za nas, ki se trudimo z njimi največja motivacija.

Druga skupina otrok se je danes že s Cvetko in Anjo samostojno vozila po bolj strmi progi z dolgim tekočim trakom, ki jih popelje na vrh hriba. Proge so lepo urejene in zasnežene z umetnim snegom. Kljub temu, da smo na 1.600 metrih nadmorske višine je v okolici le nekaj snežnih kupov, ki so ostanki pluženja ob robovih cest. Se pa veselimo čistega, svežega zraka.

V ponedeljek smo se pripeljali v sončen dan, ponoči pa je močan veter prinesel nekaj oblakov, ki nas niso zmotili pri zimskemu veselju. Danes smo dvakrat odšli na smučarski žur, kot rečemo mi odrasli, da spodbudimo nekatere utrujene otroke, ki potrebujejo veliko energije, da premagajo začetke na smučeh, ki jih nočejo ubogati.

V domu Weinebenehaus za nas lepo skrbita ga. Karmen in g. Anže ter ostali zaposleni. Najraje jih obiskujemo v jedilnici, kjer nas vedno počaka dobra hrana in topel čaj. Posebne dogodivščine pa se dogodijo v sobah, kjer se otroci igrajo med seboj, se družijo in zabavajo, ne glede na to, katero skupino obiskujejo v vrtcu. Tukaj smo velikokrat pomešani med seboj in prednost je, da se že vsi poznamo in poleg vseh ostalih gibalno motoričnih veščin, ki jih otroci pridobivajo, veliko pridobijo tudi na socializaciji in samostojnosti.

Pride trenutek, ko si želi kdo stisniti v naročje in se “malo pocrkljati” tako kot to stori mamica, ampak hitro smukne z naročja in odide nazaj k igri.

Sedaj je ravno večerja, sledi tuširanje, pravljica in zaslužen počitek. Otroci so utrujeni in hitro zaspijo, v dom se priplazi mir in tišina. Večkrat gremo pogledat otroke, če so dobro pokriti in en dva tri in hoooruk v nov dan.

Ponosni ste lahko na svoje otroke, ki so zelo vztrajni in neutrudljivi.

Lepe pozdrave z Weinebeneja vam kličemo vaši otroci, Cveta, Anja, Katja, Špela in Miha.