Ponedeljek 8. 4. 2019 – popoldan

Srečno smo se pripeljali v prelepo, z visokimi gorami obdano Logarsko dolino. Na koncu doline, ob poti ki vodi do slapa Rinka je naš penzion oziroma Eko hiša Na razpotju. Zopet nas je prijazno pozdravila ga. Andreja s svojo ekipo in nas povabila v jedilnico, kjer nas je čakal prigrizek: domač kruh, sir in zeliščni čaj. Ga. Andreja nam je s škratom Storžkom – maskota penziona – predstavila hišna pravila in s častno škratovsko smo zaprisegli, da bomo spoštovali dogovore in hišna pravila. Razporedili smo se po sobah, uredili postelje in si pripravili oblačila za popoldanski potep po gozdu. Potrebovali bomo pelerine, ker zunaj zopet dežuje. Pred kosilom so se nekateri otroci poigrali v hišni igralnici, nekateri pa so raje ostali v sobah, se pogovarjali, risali in se igrali s svojimi igračami.

Po okusnem kosilu: juha z vlivanci, zrezki v korenčkovi omaki, kruhovi cmoki in solata, smo odšli na kratek počitek. Nekateri so zaspali, drugi od pričakovanja vznemirjeno klepetali.

Ker smo pregnali deževne oblake, smo se končno lahko poigrali na prostornem, lepo urejenem igrišču pred penzionom in počakali gozdarja Marka, ki nas bo popeljal na potep po gozdu.

Marko je poln znanja o gozdu, drevesih in prebivalcih gozda in krasen motivator. Otroci so mu sledili, ga poslušali in spraševali. Preko igre nas je vodil po razgibanem terenu gozdnih stezic, nas spodbujal, da smo z zaprtimi očmi prisluhnili gozdnim zvokom, opazovali drevesa, iskali storže, vonjali iglice jelke in raziskovali gozdna tla, preskakovali korenine, se spotikali, padali in pobirali. Na poti nazaj smo v gumijastih škornjih zabredli v lužo, juuuhej.

Kar zunaj smo se na terasi okrepčali z domačim jogurtom in prelivom iz gozdnih sadežev. Za zaključek smo z Markom še odigrali igro Netopirji in vešče.

Juuuhej, palačinke nas čakajo v jedilnici.

Po večerji sledi disko žur z Andrejo v seniku, plesanje, zabava ob svetlobnih efektih in prepevanje.

Po plesu bodo otroci brez težav zlezli pod odeje in zaspali.

Pozdravljajo vas vaši otroci iz enote Čira čara in Mavrice ter vzgojiteljice Klavdija, Laura, Jelena, Teja in Špela.