Sreda 3. 4. 2019 – popoldan

Srečno smo prispeli v prelepo Logarsko dolino. Dolina je obdana z visokimi gorami. Skozi oblake se je prerivalo sonce, vendar so na koncu zmagali oblaki in dolina se je zavila v meglice, sivino in dež. V Eko hiši Na razpotju nas je prijazno sprejela ga. Andreja s svojo ekipo. V jedilnici nas je čakala malica in škrat Storžek – maskota penziona. S častno škratovsko smo zaprisegli, da bomo spoštovali hišna pravila. Razporedili smo se po sobah, si uredili postelje in oblačila. Po igri smo odšli v jedilnico na kosilo. Krožniki s slastnimi makaroni in omako so bili kmalu prazni.

Kljub dežju smo se opremljeni s pelerinami in dežniki odpravili z gozdarjem Markom na potep po bližnjem gozdu. Gozdar Marko je znal motivirati otroke k raziskovanju in opazovanju gozda. Vsak otrok si je izbral svoje drevo, ga objel in opisal strukturo lubja. Med drobnimi prstki so otroci gnetli iglice jelke in ugibali, na kaj jih spominja vonj.

Največja vrednost sprehoda po gozdu je premagovanje naravnih ovir – korenin, razgiban, spolzek teren, ki zahteva drugačno, zanesljivo stopinjo, izogibanje, prepogibanje, padanje, pobiranje …

Z gozdnimi igrami smo nadaljevali v bližnjem skednju. Uprizorili smo, kako drevo črpa hrano in vodo iz tal. »Netopirji« so s prevezo na očeh prisluhnili »veščam« in jih skušali ujeti s pomočjo sluha.

V penzionu Na razpotju se trudijo, da je na jedilniku ekološka hrana, v večini pridelana na bližnjih kmetijah. Tako smo za malico dobili domač jogurt s sadnim prelivom.

Ker nam vreme ni dopuščalo igro na igrišču, smo v sobah prebrali vašo težko pričakovano pošto, se odpočili.

Iz kuhinje že diši po zelenjavni enolončnici in palačinkah. Ne dvomim, da se jih otroci ne bodo razveselili. Po večerji pa disko žur v skednju.

Prav gotovo danes otrok ne bo potrebno nagovarjati, da gredo v posteljo, ker bodo utrujeni in polni doživetij že ob pravljici zapirali očke.

Otroci niso obremenjeni z vremenom in tudi mi smo se nalezli njihovega navdušenja tako, da vam pošiljamo mokre, škratovske pozdrave z Logarske doline.

Vaši otroci s Saško, Evelino, Anko, Aido, Simono in Špelo.