Ponedeljek 3. 6. 2019 – popoldan

Juuuuhej morje!

Varno, brez posebnih zapletov smo se pripeljali v Špadiće. Otroci so bili na poti najbolj navdušeni, ko so na parkirišču Risnik odprli svoje nahrbtnike z malico in v drugo, ko smo se pripeljali skozi tunel nad Koprom: Moooorje!

V Špadićih so nas pričakali upravnik Beno, vodja programa Tomaž z animatorkami in kuhar Arman s svojim osebjem. Prijazno so nas sprejeli in nam pomagali, da smo znosili kovčke po nadstropjih.

Razveselili smo se sonca, morja, na novo urejene plaže, malo manj gradbišča ob našem domu.

Kuhar Arman ve, da pri današnjem kosilu ne bo veliko ostankov, saj nam je pripravil juho, »pohančke«, pomfri in peso. Poskrbljeno je bilo tudi za otroke z dietami.

Po kratkem počitku in malici so se začele delavnice. Otroci so razporejeni po skupinah. Danes je na programu Gusar barvanje gusarske bandane – gusarske kape in izdelovanje gusarske priponke. Skupine so se pri dejavnostih menjale, nekatere so bile na programu, drugi na plaži in tretji na sladoledu. Vsi so preko popoldneva doživeli vse dejavnosti, ki so bile predvidene za ta dan. Tudi vašo pošto so danes vzgojiteljice prebrale prej, ker po večerji nas čaka prava gusarska zabava s Tomažem, kjer se bomo naplesali ob prepevanju njegovih pesmi in glasbi. Ob svetlobnih efektih se bomo počutili kot, da smo v pravem disku na obali.

Pisanje zapisa je potekalo z daljšimi in krajšimi prekinitvami tako, da so v tem trenutku vsi otroci že opremljeni z gusarskimi bandanami in hostel Šiška se je spremenil v pravo gusarsko rezidenco.

Gusarske pozdrave vam pošiljajo vaši otroci z Evelino, Katjo, Saško, Matejo, Meto, Tanjo, Anjo, Bojanom, Tadejo, Matejo, Tamaro, Jeleno, Tejo in Špelo.