Torek 4. 6. 2019

Noč v Špadićih je bila tiha in mirna. Po včerajšnji zabavi so otroci utrujeni, polni doživetij zlezli pod odeje in zaspali kot bi trenil.

Zjutraj nekateri v prebujanju prehitijo svoje vzgojiteljice, nekateri pa bi še poležavali in so še pri zajtrku ne preveč motivirani za nov sončen dan.

Skupine so časovno razporejene po delavnicah programa Gusar, med delavnicami si razporedijo čas za kopanje. Do kosila so potekale gusarske igre in postavljanje gusarskega šotora. Z igrišča se je slišala gusarska pesem, ki so se jo naučili na včerajšnji zabavi.

Po kosilu je sledil kratek počitek in že juhej na plažo. Voda je za nas odrasle malo bolj hladna, otroci pa komaj čakajo, da jih namažejo s kremo, pomagajo natakniti rokavčke in začenja se čofotanje, špricanje, nabiranje »posebnih« kamenčkov in iskanja školjk. V popoldanskem času so se mali gusarji v bližnjem zalivu urili na vodnem poligonu. Animatorke Teja, Vita in Eva so pripravile poligon s plavajočimi blazinami, kjer so otroci opremljeni z jopiči lovili ravnotežje in premagovali plavajoče ovire.

Dve skupini otrok sta se z vlakcem odpravili na potep po Poreču. Ogledali so si mestno jedro in brez sladoleda ni pravega sprehoda po obmorskem mestu.

Ko se bodo vse skupine zvrstile na vodnem poligonu, nas bo čakala otrokom najbolj priljubljena večerja. Tisti otroci, ki niso bili v mestu, bodo prav gotovo odšli na sprehod in sladoled.

Ves čas je z nami tudi medicinska sestra Gordana, ki poskrbi, da vsi otroci dobijo potrebna zdravila. Pomaga že fiziološka raztopina in obliž ter malo pozornosti.

Pravijo, da imamo gusarji srečo, ker nas že dva dni greje sonce, ki po prejšnjem tednu neprestanega dežja prav vsem paše.

Hejaaaa hoj, vam kličejo mali in veliki gusarji iz Špadičev!