Četrtek 6. 6. 2019

Za nami je že dober del četrtega dneva v sončnih Špadićih. Ne morem mimo tega, da vam ne bi sporočila, da z vseh strani dobivamo pohvale, kako se vaši/naši mali gusarji znajo primerno vesti in, da upoštevajo dogovore, tako pri animacijah kot v domu. K temu so zaslužni tudi naši spremljevalci, ker vestno in s srcem opravljajo svoje delo.

Takoj po zajtrku smo pričeli z delavnicami, ki jih vodijo animatorji iz Planeta otrok. Dopoldne so si mali gusarji zgradili splave iz velikih vodovodnih cevi, mrež in plavajočih blazin. Popoldan so močni gusarji, opremljeni z reševalnimi jopiči in s pomočjo animatorjev in spremljevalcev, na svojih splavih »odčofotali« iskat izgubljene zaklade. Bolj so otroci brcali in veslali, hitrejši je bil splav. Splavi so zavarovani z vrvjo in mali gusarji obdani z velikimi, niso v globoki vodi tako, da je za varnost poskrbljeno. Z morja se je slišala naša gusarska himna: “Ooooooo, heja bumbarasa!” S to dejavnostjo zaključujemo male gusarske dogodivščine, ki bodo otrokom prav gotovo ostale še dolgo v spominu.
Po večerji bodo otroci uredili sebe in svoje kovčke, da bo jutranje pakiranje hitrejše.
Nekateri bodo dopoldan še odšli na potep po mestu, nekateri so se odločili, da gredo na plažo in zadnje kopanje. Prav gotovo si bodo še vsi privoščili zadnji sladoled v Špadićih. Po kosilu malo počitka, nato pa gusarji napolnimo avtobus in se opremljeni z vsemi doživetji odpeljemo v Ljubljano.

Prihod na parkirišče Nove Žale je predviden ob 17. uri. Starši ne pozabite pri vzgojiteljici prevzeti dokumentov.

Zadnje gusarske pozdrave vam pošiljamo veliki in mali gusarji iz sončnih Špadićev. Jutri vam vaši pogumni otroci polepšajo večer z gusarskimi doživetji in najlepšimi objemi.