Ponedeljek 30. 9. 2019 – popoldan

Po strmi poti, ki vodi iz Poljanske doline proti Staremu vrhu, smo se z avtobusom pripeljali do kmetije Ožbet in Tavčar. Kmetiji sta ena ob drugi v strnjeni vasi Četena Ravan pod Starim vrhom. Imamo prekrasen razgled v dolino. Danes je lep, sončen dan, zato smo se prihoda v naravo in kmečko okolje še toliko bolj razveselili.

Otroke iz enote Čira čara sta na kmetiji Tavčar pričakala Marko in Silva, ki bosta te dni skrbela za naše dobro počutje. Janez in Milena sta pričakala otroke iz enot Mavrica, Vetrnica in Kostanjčkovega vrtca.

Najprej smo se kot običajno razporedili po sobah in pojedli zasluženo malico. Marko in Janez skrbita za program.

Po malici smo se z Markom odpravili raziskovat bližnjo okolico. Ogledali smo si čebelnjak. Otroci so spoznali, da čebele nabirajo nektar, ki ga čebele predelovalke spremenijo v slasten med. Med potjo nazaj do igrišča, smo s koščki starega kruha nahranili še koze.

Druga skupina si je z Janezom ogledala hlev in kokošnjak. Mislim, da ni potrebno opisati otroškega veselja ob stiku z živalmi. Druga skupina si bo hlev ogledala pred večerjo. Polno čebljanja, veselih vzklikov, navdušenih poskokov, ki so se nadaljevali še ob skupni igri na prostornem igrišču pred kmetijo Ožbet.

Med tem časom sta gospodinji Milena in Silva pripravili okusno kosilo. Po kosilu se je prilegel kratek počitek. Otroci so se najbolj razveselili vaše pošte. Po počitku smo se vsi skupaj zbrali in se odpravili na pohod na Stari vrh. Danes je lepo vreme, zato bomo izkoristili dan za potepanje in raziskovanje gozda. Iskali smo jurčke in lesene skulpture gozdnih živali. Pod vrhom je otroke navdušil adrenalinski park. Zagrizli smo v breg in prisopihali do koče, kjer so nas čakali sendviči.

Današnji dan bomo res izkoristili do konca. Po večerji, ko se bo vse umirilo in bo vrh ujela noč, bomo na robu igrišča zakurili kres in se pogreli ob ognju in pesmi. Danes prav gotovo ne bo potrebno nikogar prigovarjati, da zleze v posteljo. Otroci so veliko doživeli tako, da bodo sanje prav gotovo bogate.

Pozdrave z vrha v dolino vam pošiljamo vaši otroci z Matejo, Lauro, Anjo, Aido, Lidijo, Tejo, Urošem in Špelo.