Sreda 2. 10. 2019 – popoldan

Danes je dan menjave. Prva skupina je po kosilu odšla nazaj v Ljubljano, druga skupina se nam je že dopoldan pridružila. Kljub dežju smo izpeljali vse predvidene dejavnosti.

Po zajtrku smo z otroki iz prve skupine vse pospravili in pripravili kovčke, da so gospodinje lahko počistile in uredile sobe za drugo skupino otrok.

Pred kosilom smo se izmenjali v lovski sobi, kjer smo poslušali lovca z vasi. Otroke so najbolj navdušile nagačene živali, ki živijo v tukajšnjih gozdovih. Lovec jim je pripovedoval, kakšno vlogo imajo lovci v gozdu in značilnosti posameznih živali.

Po kosilu se je prva skupina pripravila za odhod, druga skupina se je namestila po sobah.

Sedaj so otroci iz prve skupine prav gotovo že v vaših težko pričakovanih objemih.

Vreme nam ni najbolj naklonjeno, vendar mi se ne damo. Otroci iz enote Stonoga so na kmetiji Tavčar. Popoldne so z Markom jahali konja. Jezdeci v pelerinah so bili navdušeni. Prav nič jih ni motil dež, ponosno so sedeli v sedlu in poslušali Markova navodila.

Otroci iz enote Vetrnica so na domačiji Ožbet. Po počitku so z Janezom raziskali hlev, molzli potrpežljivo kravo, nato so se zamenjali z otroki, ki so z gospodinjo Mileno pripravljali testo za slasten kruh, ki ga bodo v teh dneh pojedli.

Silva in Milena sta zelo dobri kuharici in skrbita, da noben ne ostane lačen. Danes nas prav gotovo čaka slastna večerja, da bomo lažje zlezli pod tople odeje.

Tokrat vam z vrha pošiljamo deževne, navihane in že malo utrujene pozdrave vaši otroci z Janjo, Janom, Bojanom, Simono, Matejo, Saško, Anko in Špelo. Jutri pa juhej, spočiti v nov sončen dan!