Četrtek 3. 10. 2019

Že noč je bila jasna in mrzla, tako da smo se prebudil v jasno, mrzlo jutro. V dolini so se vile meglice. Takoj po zajtrku so se otroci iz kmetije Ožbet odpravili na jahanje. Ta dejavnost je med otroki najbolj težko pričakovana.

Po malici smo se vsi skupaj z Janezom odpravili na pohod proti Staremu vrhu. Med potjo smo iskali markacije, kostanj in jurčke. Markacije so bile na vidnem mestu, jurčki pa varno skriti pred nami. Na terasi koče na Starem vrhu smo se okrepčali s prigrizki in čajem, ter uživali v širnem razgledu. Karavanke, Krvavec, Velika planina in celo Šmarna gora tam v daljavi.

Med našim raziskovanjem sta gospodinji Milena in Silva pripravljali kosilo. Danes je še izjemno teknil. Prav prileže se prava domača hrana, sveže pečen slasten kruh, ki bi ga jedli tudi takrat, ko smo že siti.

Po počitku so se otroci izmenjali v dveh dejavnostih. S traktorjem so se odpeljali na travnik in pokosili travo, jo zmetali na voz in se odpeljali nazaj do hleva, kjer so nakrmili krave. Druga skupina je pripravila domač jabolčni sok.

Zvečer, ko se stemni bomo na robu igrišča postavili kres in se pogreli ob ognju in pesmi. Po večerji še pod tuš in marsikdo že zaspi ob prebiranju pravljice.

Jutri dopoldne bodo na obeh kmetijah otroci z gospodinjama spekli kruh, da bo pridišalo tudi v Ljubljano.

Prejšnja skupina otrok je zamujala s prihodom v Ljubljano zaradi razmer na cesti. Staršem se opravičujemo, ker so čakali svoje otroke. Jutri gremo s kmetije prej kot v sredo, ker predvidevamo, da bo na cesti petkova gneča in sicer ob 14.30 uri. Če bo na cesti vse v redu, bomo v Ljubljani ob 15.30 uri. Hvala za razumevanje in strpnost, če nas boste čakali.

Na obeh kmetijah Pri Tavčarju in pri Ožbetu smo se imeli zelo lepo. Narava, kmečka opravila, igra, druženje in domača hrana barvajo otrokom lička in jih krepijo. Kljub vsemu lepemu pa prav zagotovo čakajo jutrišnji skok v vaš objem.

Še zadnje sončne pozdrave z vrha vam pošiljajo vaši otroci z Janjo, Bojanom, Janom, Simono, Anko, Matejo, Saško in Špelo.