Sreda 3. 10. 2018 – popoldan

Zjutraj so otroci polni pričakovanj stopali iz avtobusa, ki jih je pripeljal na kmetijo Ožbet in kmetijo Tavčar. Obe kmetiji ležita na nadmorski višini 900 metrov na Četeni Ravani pod Starim vrhom. Dan je že zjutraj zasijal v soncu. Po zajtrku so otroci odšli v lovsko sobo in debelo uro poslušali pripoved lovca o živalih, ki živijo v bližnjih gozdovih.

Gospodar Marko je otroke s kmetije Tavčar odpeljal na jahanje. Otroci so bili zelo veseli kobile Miše, ki je potrpežljivo marsikaterega otroka popeljala na prvo ježo.
Po ježi jih je čakalo okusno kosilo in počitek v sobah.
Otroci iz Kostanjčkovega vrtca in Stonoge so jahanje doživeli po počitku. Ob igri na igrišču so čakali Gospodarja Janeza, da je pripravil svoj traktor s prikolico in jih odpeljal na košnjo trave. Huuura traktor! Vso pokošeno travo so sami pograbili in jo zmetali na voz.

Gospodar Marko je otroke iz Mavrice odpeljal na sprehod po vasi. Predno smo se vsi skupaj zbrali na našem igrišču, so si ogledali še hlev in domače živali na kmetiji.
Sončen dan se je pomikal v večer in z združenimi močmi smo pripravili suhe ostanke lesa za kres.
Ob ognju smo zapeli nekaj pesmi in vsak v svojo domačijo odšli na okusno večerjo.
Polni doživetij so otroci brez težav zlezli vsak v svojo posteljo.

Zdaj vam z vrha mahajo otroci iz enote Kostanjčkovega vrtca, Stonoge in Mavrice s Cveto, Anjo, Urško, Jeleno, Tejo in Špelo