Četrtek 4. 10. 2018

Ta teden nam je vreme res naklonjeno. Zopet smo se prebudili v sončno jutro. Takoj po zajtrku smo se odpravili na pohod skozi gozd do Starega vrha. Iskali smo lesene kipe gozdnih živali in otroci so se izkazali za zelo dobre opazovalce. Dolgo časa smo se zadržali na sončni terasi ob koči na Starem vrhu in se okrepčali z malico. Nazaj nas je pot vodila skozi pustolovski park. Skoraj tri ure smo se potepali po poteh med Četeno Ravanjo in Starim vrhom tako, da je bilo ob vrnitvi okusno kosilo na obeh kmetijah v težkem pričakovanju.

Po počitku je gospodar Marko s traktorjem odpeljal otroke na košnjo trave. Veselje je bilo spremljati otroke, kako so z zagnanostjo grabili in metali travo na voz. Posedli so se na zvrhan kup trave na prikolici in se z navdušenimi kriki odpeljali nazaj na kmetijo, kjer jih je gospodinja Silva čakala z malico.

Tudi otroci s kmetije Ožbet so si zaslužili malico saj so nabrali kar nekaj hrušk in jabolk in jih znosili v gajbicah do mlina. Vsi otroci so radovedno opazovali gospodarja Janeza in Markota, ki sta nam pokazala, kako najprej stresemo sadje v mlin in nato v prešo iz katere priteče okusen, zdrav sadni sok. Mmmm bil je slasten.
Že nas je klicala gospodinja Milena v hišo, da smo spoznali vse sestavine, ki jih bomo jutri potrebovali za peko kruha in orodje, ki ga potrebujejo gospodinje za krušno peč. Zapletale so se težke besede, a burkle so jim ostale v spominu.

Druga skupina je z Janezom odšla v hlev h kravam. Najbolj pogumni so se preiskusili v molži. Nismo pa pozabili tudi na koze v bljižnem bregu in jim odnesli nekaj suhega kruha.
Juhej še skupna igra s prijatelji s kmetije Tavčar na našem igrišču, večerja, tuširanje in padec v posteljo.

Večerne pozdrave z vrha vam pošiljajo otroci s Cveto, Anjo, Urško, Jeleno, Tejo in Špelo.