Ponedeljek 1. 10. 2018 – popoldan

Prvi dan na kmetiji je bil prekratek za vsa doživetja. Otroci so bili že na avtobusu v pričakovanju, kdaj bomo prispeli na kmetijo. Otroci iz enote Vetrnica so se namestili na kmetiji Ožbet, otroke iz enote Čira čara so pričakali na kmetiji Davčen.
Na kmetiji Ožbet so otroci po malici z Janezom odšli na jahanje domače kobile Miše. Na bližnjem igrišču so se sprostili na igralih, pesku in igri z žogo. Med tem časom nam je gospodinja Milena pripravila okusno kosilo. Med počitkom nas je presenetil poštar s pismi iz Ljubljane. Po prebrani pošti smo z gospodinjo pripravili sestavine, ki jih bomo jutri potrebovali za peko kruha in spoznali orodje za krušno peč.
Nekateri malo zadržano, nekateri pa razigrano so nahranili krave in bike v hlevu. Najbolj pogumni so se lahko preizkusili v molži krave. Najbolj zabavno je bilo lovljenje kokoši. Pogumni junaki so kokoško držali v naročju.
“Hura palačinke!” Po slastni večerji ni bilo težav, saj so se utrujene očke kar same zapirale.

Na kmetiji Davčen je dan potekal malo drugače. Po malici so se otroci s traktorjem odpeljali na košnjo trave. V hlevu so kravam delale družbo tudi koze. Gospodinja Jerneja je med tem pripravila okusno kosilo.
Po počitku je sledilo jahanje kobile Miše. Med igro na igrišču so otroci pomagali pobirati hruške. Nekateri so prvič videli, kako s pomočjo preše iz sadja priteče slasten sok.
Pred večerjo so se z gospodarjem Frenkom odpravili še na sprehod v bližnji gozd.
Težko pričakovana pošta je utrujene junake popeljala v postelje.

Lepo vas pozdravljamo otroci s Tatjano, Matejo, Evelino, Anko, Jano, Mojco, Tadejo in Špelo.