Torek 2. 10. 2018

Zbudili smo se v megleno in malo bolj hladno jutro, saj je ponoči deževalo. Gospodarja Janez in Frenk sta zagotovila, da se bo preko dopoldneva skozi oblake prikradlo sonce, zato smo se odpravili na pohod na Stari vrh. Kmetiji Ožbet in Davčen sta na 900 m nadmorske višine. Pot nas je peljala skozi gozd, kjer smo poleg gozdnih plodov iskali tudi lesene kipe živali, ki živijo v teh gozdovih. Po dobri uri hoje smo prišli do koče na vrhu smučišča Stari vrh. Kljub soncu smo obdržali kape na glavah, saj smo bili že na 1100m nadmorske višine.
Utrujene pohodnike sta gospodinji Milena in Jerneja počakali z okusnim kosilom.

 

Po počitku so otroci z gospodinjo Mileno zamesili testo, ga oblikovali v hlebčke, ki jih je gospodinja previdno zdevala v krušno peč. Mogoče kakšen hlebček pridiši v Ljubljano.
Gospodar Janez je otroke odpeljal h kozam, ki se pasejo v bregu nad kmetijo. Druga skupina pa je z gospodarjem Frenkom odšla na ogled čebelnjaka.
Danes sta se skupini zamenjali v dejavnostih. Otroci s kmetije Davčen so odšli v hlev in se preizkusili v molži krave. Otroci s kmetije Ožbet pa so se na vozu odpeljali na bližnji travnik. Vso pokošeno travo so pograbili in jo zmetali na voz.

Vsi skupaj smo težko čakali večerni kres na našem igrišču.
Po dobri večerji in vseh razkuštranih dogodivščinah ne bo potrebno nobenega otroka prositi naj zleze v posteljo. ??

Ob večernem kresu vam pojemo z vrha otroci s Tadejo, Mojco, Jano, Tatjano, Matejo, Evelino, Anko in Špelo

.