Sreda 2. 10. 2018

Zadnji dan našega bivanja pod Starim vrhom smo se zbudili v sončno jutro. Dolina je bila zavita v meglice.
Že pred zajtrkom smo pripravili kovčke za odhod in spraznili sobe, ker je na poti druga skupina otrok iz Kostanjčkovega vrtca in Stonoge. Otroci iz enote Mavrica pa prihajajo na Tavčarjevo domačijo.

Po zajtrku smo vsi skupaj dobro uro poslušali lovca v lovski sobi na kmetiji Ožbet. Opisoval nam je nam je katere živali živijo v bližnjih gozdovih in kakšno vlogo imajo lovci.  Nekaj primerkov je zbranih v lovski sobi.
Otroci iz Vetrnice so z gospodarjem Janezom odšli k čebelnjaku spoznavati življenje čebel.
Otroci iz Čira čare pa z gospodinjo Jernejo na težko pričakovano peko kruha. Gospodar Frenk je pripravil krušno peč, otroci pa so zamesili vsak svoj hlebček.

Po kosilu so se otroci še zadnjič zaigrali na igrišču, kdor je želel je z Janezom na starem mlinu pogledal, kako se pšenična zrna spremenijo v moko.
Otroci so sredi narave zelo uživali, vendar noben ni želel ostati na kmetiji. Prav zdaj jih je avtobus z dišečim hlebčkom kruha pripeljal v Ljubljano, v težko pričakovan objem staršev.

Z vrha vas pozdravljajo otroci iz Kostanjčkovega vrtca, Stonoge in Mavrice s Cveto, Anjo, Urško, Jeleno, Tejo in Špelo, ki se vrnejo v v Ljubljano, na parkirišče pri Žalah, okrog 16h.