Spoštovani starši,
v septembru smo izvedli prvo od treh srečanj v okviru Šole za starše. Žal smo morali naslednji srečanji odpovedati, zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom.

Ker je bil interes za srečanja zelo velik, smo se odločili, da ponovimo prvo srečanje in nadaljujemo z naslednjimi na daljavo preko aplikacije ZOOM. Srečanja bomo izvedli, če bo prijavljenih vsaj 40 udeležencev.

Najprej bomo izvedli prvi del, in sicer 26. 11. 2020 ob 17. uri. Vse tiste, ki se želite udeležiti srečanja prosimo, da se prijavite pri vaši vzgojiteljici/vzgojitelju in mu posredujete e-naslov, na katerega vam bomo posredovali dostop do srečanja. Prijavite se vzgojitelju/vzgojiteljici, najkasneje do petka 20. 11. 2020.

VSEBINA ŠOLE ZA STARŠE: ZLATA PRAVILA VZGOJE, 1.del
Na srečanju bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja:
Kako ravnati, da bo otrok imel dobro mnenje o sebi?
Ali je za otroka koristno ali škodljivo, da ga hvalimo?
Kako otroku sporočiti, da se obnaša nesprejemljivo?

Nekaj časa si bomo vzeli tudi za konkretna vprašanja staršev.

Še nekaj besed o izvajalki: Tjaša Steiner je psihologinja, strokovnjak na področju vzgoje, ki že preko 20 let dela v Mladinskem domu Jarše. Svoj čas posveča mladostnikom in njihovim staršem, ko se zadeve doma zapletejo do te mere, da jih ne zmorejo več reševati sami. Že dolga leta izvaja tudi izobraževanja za vrtce, osnovne in srednje šole. Je soavtorica priročnika za vzgojo otrok Mala knjiga za velike starše, ki je doživela že štiri ponatise.
Veselim se, da se bomo v čim večjem številu srečali.

Lep pozdrav
Aleš Bole, ravnatelj

Ljubljana, 17. 11. 2020