Jedilnik, 1-6 let

pon 22.6.2020
zajtrk črn kruh*(1a), poltrdi sir (7), žitna bela kava (1c,7), orehove polovčke (8a)
dop. malica mešano sezonsko sadje
kosilo špinačna juha (7,9), naravni goveji zrezki, rizi - bizi, kumarična solata
pop. malica ajdova blazinica*(1a), marelica
tor 23.6.2020
zajtrk makovka* (1a), kakav (6,7)
dop. malica maline, mešano sezonsko sadje
kosilo mesna lazanja (1a,3,7), mlado zelje v solati s fižolom, jagodni frape (7)
pop. malica masleni keksi*(1a,3,7), češnje
sre 24.6.2020
zajtrk usukan mlečni močnik (1a,3,7), kakavov posip (6)
dop. malica mešano sezonsko sadje
kosilo brokolijeva kremna juha s popečenimi kruhovimi kockami (1a,7,9), piščančji paprikaš, rženi svaljki (1a,1b,3,7), zelena solata z rdečo redkvico
pop. malica banana*
čet 25.6.2020 P R A Z N I K
zajtrk
dop. malica
kosilo
pop. malica
pet 26.6.2020
zajtrk polbel kruh (1a), tuna v koščkih (4), olive brez koščic, naravna limonada
dop. malica korenje, sveža paprika
kosilo enolončnica s stročjim fižolom (1a,9), kruh (1a), gratinirane skutine palačinke (1a,3,7)
pop. malica prepečenec (1a), breskev

*živilo ekološke pridelave

Za žejo je otrokom na voljo voda in nesladkan čaj! V primeru nepredvidljivih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Priloga

Živila oziroma jedi na jedilniku vsebujejo surovine, ki pri majhnem deležu populacije povzročajo alergijske reakcije, zato so označene s številko, ki predstavlja vrsto alergena:

  1. žita, ki vsebujejo gluten, zlasti:

a – pšenica,

b -rž,

c – ječmen,

č – oves,

d – pira,

e – kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih,

  1. raki in proizvodi iz njih;
  2. jajca in proizvodi iz njih;
  3. ribe in proizvodi iz njih;
  4. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
  5. zrnje soje in proizvodi iz njega;
  6. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo);
  7. oreški, in sicer:

a – orehi,

b – lešniki,

c – mandlji,

č –  pistacija ter proizvodi iz njih,

  1. listna zelena in proizvodi iz nje;
  2. gorčično seme in proizvodi iz njega;
  3. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
  4. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2;
  5. volčji bob in proizvodi iz njega;
  6. mehkužci in proizvodi iz njih

Poleg alergenov, ki so navedeni v oklepajih, lahko posamezna živila vsebujejo tudi vse zgoraj naštete alergene, ki so prisotni v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra.